İSTANBUL / FATİH - Davutpaşa Anadolu Lisesi

DAVUTPAŞALI OLMAK

Davutpaşa Anadolu Lisesi  köklü bir gelenekten oluşmaktadır. Kurumumuzda en önemli gelenek başarıdır. Bunun için, rakiplerini ezen küçümseyen bir hırstan ziyade aile sıcaklığı içerisinde esprili, sevecen ama başarı heyecanı ile dolu disiplinli bir atmosfer oluşturulmuştur.

Öğrencilerimiz ve öğretmen kadromuz eksiklere tavır almaya, rencide etmeye ve cezalandırmaya değil birbirine destek olmaya, eksikleri doldurarak ekip oluşturmaya yönlendirilmiştir. Bu ruhla canlanan eski ve güçlü okulumuz pek çok başarıya imza atmıştır, atmaya da devam edecektir. Bunun için gereken adrenalin-tutku-disiplin ve sevgi coşkulu bir şekilde devam etmektedir. Öyle ki yeni gelen öğretmenlerimiz de bu ruha iştirak ederken Davutpaşalı olmanın haklı gururunu yaşamaktadırlar.

Davutpaşalı olmak ne demektir? Voleybol erkeklerde 3. defa Türkiye Şampiyonluğu Kupasını kaldırmak üç ayrı şampiyonada sevinçten ağlamak demektir. Yine voleybolda bir defa Dünyada 5. olmak  sonra tekrar Dünya 3. lüğü demektir.

Karate alanında da rakipsiz olmak demektir. Hem Türkiye hem Avrupa Şampiyonasından 1. likle dönmektir.

Teakvondo alanında yine rakipsizliktir. Yine Türkiye ve Avrupa Şampiyonluğudur.

Bu kadar başarılı olmak, üstelik istikrarla pek çok alanda tekrar tekrar başarıyı yakalamak bize yeni bir ödül daha getirmiş  bu sefer aldığımız ödüller taçlandırılmıştır. İl Milli Eğitim camiasının düzenlediği “Eğitimde İyi Örnekler Projesi”nde bizim gibi diğer köklü okulları çok gerilerde bırakarak “Sporda en iyisi biziz” konu başlığında İstanbul 1. liğini getirmiştir.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından layık görülen Fair Play Büyük Ödülü başarılarımıza yeni halkalar ekleyecek ciddi bir teşvik, büyük bir moral olmuştur. Sanatsal başarılarımız da sportif başarılarımızla yarışmaktadır. TRT gibi okul haline gelmiş ciddi ve büyük bir kurumun düzenlediği “Genç Mikrofon” yarışmasında “En İyi Sahne Performansı Ödülü”müzle yolumuza devam ediyoruz. Daha çok işimiz var. Biz başarmayı çok seviyoruz.

H. NİHAL NAR

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ